Descripción:
El Instituto TEA CARE Mas Casadevall nace, en marzo de 2021, por iniciativa de la Fundació Autisme Mas Casadevall en colaboración con el equipo clínico del Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (UnimTEA- Área de Salud Mental). Cuenta con el asesoramiento experto del MIND Institute de la Universidad de California-Davis (EEUU) y el apoyo de Fundació “la Caixa”.
El Instituto TEA CARE-MC, ubicado en el Área de Salud Mental del Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, está constituido por un equipo multidisciplinar de facultativos e investigadores expertos en neurodesarrollo, e incorpora los últimos descubrimientos científicos aplicados a la práctica clínica comunitaria en el área de la atención temprana del Trastorno del Espectro del Autismo (TEA).
El Instituto TEA CARE-MC pretende proporcionar recursos terapéuticos especializados a las familias de niños y niñas pequeñas con TEA a través del desarrollo de proyectos de investigación, manteniendo una relación colaborativa con los profesionales del sistema público asistencial (red de Atención Primaria y servicios de Atención Temprana de Cataluña) y aportando nuevas evidencias a la comunidad científica internacional.
En el marco colaborativo descrito anteriormente, se desarrolla la primera jornada de elevado interés científico del Instituto TEA CARE Mas Casadevall.
Objetivo:
El objetivo de esta jornada, abierta tanto a familias como a profesionales, es proporcionar una actualización basada en la evidencia más reciente de las praxis clínicas recomendables en la detección, intervención y comprensión de las trayectorias evolutivas del TEA desde los estudios de eficacia en centros investigadores hasta su viabilidad y posibilidades de aplicación en contexto comunitario con la máxima calidad posible.
Contenido:
Durante la jornada, a través de ponencias magistrales por investigadores de prestigio internacional, y de mesas redondas configuradas por clínicos, investigadores y familias del Hospital Sant Joan de Déu Barcelona y de la Fundació Autisme Mas Casadevall se compartirán datos científicos que nos permitirán reflexionar acerca de cómo hacer lo mejor para cada niño-a y su familia en cada momento evolutivo, y cómo apoyar el progreso de las personas con TEA a través de estrategias evidenciadas que les permitan acceder a aquellos recursos que garanticen una calidad de vida óptima y un bienestar personal consistente.
Uno de los retos actuales en el ámbito del TEA reside en cómo configurar prácticas colaborativas entre investigadores, clínicos, apoyos institucionales y familias, ¿nos acompañas?
A cargo de:
Institut TEA CARE-Mas Casadevall : Project of Clinical Attention to early Autism based on Research and Education.
[CAT]
Descripció:
L'Institut TEA CARE Mas Casadevall neix, al març de 2021, per iniciativa de la Fundació Autisme Mas Casadevall en col·laboració amb l'equip clínic de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (UnimTEA- Àrea de Salut Mental). Compta amb l'assessorament expert del MIND Institute de la Universitat de Califòrnia-Davis (els EUA) i el suport de Fundació “la Caixa”.
L'Institut TEA CARE-*MC, situat en l'Àrea de Salut Mental de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, està constituït per un equip multidisciplinari de facultatius i investigadors experts en neurodesenvolupament, i incorpora els últims descobriments científics aplicats a la pràctica clínica comunitària en l'àrea de l'atenció precoç del Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA).
L'Institut TEA CARE-*MC pretén proporcionar recursos terapèutics especialitzats a les famílies de nens i nenes petites amb TEA a través del desenvolupament de projectes de recerca, mantenint una relació col·laborativa amb els professionals del sistema públic assistencial (xarxa d'Atenció Primària i serveis d'Atenció precoç de Catalunya) i aportant noves evidències a la comunitat científica internacional.
En el marc col·laboratiu descrit anteriorment, es desenvolupa la primera jornada d'elevat interès científic de l'Institut TEA CARE Mas Casadevall.
Objectiu:
L'objectiu d'aquesta jornada, oberta tant a famílies com a professionals, és proporcionar una actualització basada en l'evidència més recent de les praxis clíniques recomanables en la detecció, intervenció i comprensió de les trajectòries evolutives del TEA des dels estudis d'eficàcia en centres investigadors fins a la seva viabilitat i possibilitats d'aplicació en context comunitari amb la màxima qualitat possible.
Contingut:
Durant la jornada, a través de ponències magistrals per investigadors de prestigi internacional, i de taules rodones configurades per clínics, investigadors i famílies de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i de la Fundació Autisme Mas Casadevall es compartiran dades científiques que ens permetran reflexionar sobre com fer el millor per a cada nen-a i la seva família a cada moment evolutiu, i com donar suport al progrés de les persones amb TEA a través d'estratègies evidenciades que els permetin accedir a aquells recursos que garanteixin una qualitat de vida òptima i un benestar personal consistent.
Un dels reptes actuals en l'àmbit del TEA resideix en com configurar pràctiques col·laboratives entre investigadors, clínics, suports institucionals i famílies, ens acompanyes?
A càrrec de:
Institut TEA CARE-Mas Casadevall : Project of Clinical Attention to early Autism based on Research and Education.