Curso

Aprendre a menjar sa i cuinar de forma fàcil i ràpida

Formacion online | 2 horas

Aquest és el primer curs del cicle de cicle de sessions d'empoderament per a persones autistes del Projecte Rumbo

És una xerrada teòrico-pràctica, dirigida a joves i a adults amb TEA interessats/des en millorar la seva pròpia alimentació.

A la part teòrica, parlem sobre els grups d'aliments, els nutrients i els àpats equilibrats, així com la manera de repartir els grups d'aliments al llarg del dia.

També parlem sobre les dietes i els productes dietètics, les conseqüències d'una mala alimentació, entre altres.

La part pràctica gira entorn als problemes alimentaris en el TEA i tindrà dues parts:

PART 1:

  • Selectivitat alimentaria
  • Problemes sensorials
  • Problemes Gastrointestinals i de salut
  • Altres: fàrmacs
  • Anem a la pràctica: Identificació dels propis problemes a nivell alimentari

PART 2:

  • Análisis de la propia alimentació 
    • Quins grups d'aliments tinc coberts
    • Aliments que consumeixo dins de cada grup
  • Creació d'un menú pas a pas a partir de la informació recollida i tenint en compte els meus problemes alimentaris
  • Aliments a l'abast, fàcils de cuinar (que necessitin un procés mínim de cuinat), saludables i que pugui acceptar en la meva dieta. 

Activitat emmarcada dins el Projecte Rumbo. Pròximament, anunciarem altres cursos dirigits a persones amb autisme/autistes i familiars, dins aquest conjunt de sessions d'empoderament. 

Horarios:
00:00--00:00
Idioma:
Català
Formadores
Patrícia Esteban

Doctora en l'alimentació en els Trastorns del Desenvolupament, especialment en el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) per la Universitat Rovira i Virgili.

Graduada en Nutrició Humana i Dietètica, i Màster Universitari en Nutrició Clínica i Metabolisme, en especialització en Nutrició Clínica, per la Universitat Rovira i Virgili.

Ha participat en varis projectes d’investigació sobre el TEA, relacionats amb els trastorns alimentaris i nutricionals, l’antropometria en la població infantil i primària amb TEA, publicats en revistes científiques internacionals; els resultats de les seves investigacions han estat presentats en congressos internacionals de psicologia, nutrició i salut pública.

Com a docent, ha impartit cursos sobre alimentació i nutrició a nivell universitari en els Graus d’Educació Infantil i Doble titulació d’Educació.

En relació a l'alimentació en el TEA, ve realitzant activitats formatives i assessorament clínic a professionals, famílies, col·legis, menjadors escolars, al propi col·lectiu TEA i a entitats relacionades; també per a pediatres dels Col·legis de Metges de Lleida i de Reus, i a nivell nacional i internacional, en concret a diferents països d’Amèrica Llatina i a Nova Zelanda

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text