Aquest és el primer curs del cicle de cicle de sessions d'empoderament per a persones autistes del Projecte Rumbo.
És una xerrada teòrico-pràctica, dirigida a joves i a adults amb TEA interessats/des en millorar la seva pròpia alimentació.
A la part teòrica, parlem sobre els grups d'aliments, els nutrients i els àpats equilibrats, així com la manera de repartir els grups d'aliments al llarg del dia.
També parlem sobre les dietes i els productes dietètics, les conseqüències d'una mala alimentació, entre altres.
La part pràctica gira entorn als problemes alimentaris en el TEA i tindrà dues parts:
PART 1:
PART 2:
Activitat emmarcada dins el Projecte Rumbo. Pròximament, anunciarem altres cursos dirigits a persones amb autisme/autistes i familiars, dins aquest conjunt de sessions d'empoderament.
Doctora en l'alimentació en els Trastorns del Desenvolupament, especialment en el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) per la Universitat Rovira i Virgili.
Graduada en Nutrició Humana i Dietètica, i Màster Universitari en Nutrició Clínica i Metabolisme, en especialització en Nutrició Clínica, per la Universitat Rovira i Virgili.
Ha participat en varis projectes d’investigació sobre el TEA, relacionats amb els trastorns alimentaris i nutricionals, l’antropometria en la població infantil i primària amb TEA, publicats en revistes científiques internacionals; els resultats de les seves investigacions han estat presentats en congressos internacionals de psicologia, nutrició i salut pública.
Com a docent, ha impartit cursos sobre alimentació i nutrició a nivell universitari en els Graus d’Educació Infantil i Doble titulació d’Educació.
En relació a l'alimentació en el TEA, ve realitzant activitats formatives i assessorament clínic a professionals, famílies, col·legis, menjadors escolars, al propi col·lectiu TEA i a entitats relacionades; també per a pediatres dels Col·legis de Metges de Lleida i de Reus, i a nivell nacional i internacional, en concret a diferents països d’Amèrica Llatina i a Nova Zelanda