Curs

Aprendre a menjar sa i cuinar de forma fàcil i ràpida

A càrrec de Patrícia Esteban
Formació online | 2 hores
0,00

Aquest és el primer curs del cicle de cicle de sessions d'empoderament per a persones autistes del Projecte Rumbo

És una xerrada teòrico-pràctica, dirigida a joves i a adults amb TEA interessats/des en millorar la seva pròpia alimentació.

A la part teòrica, parlem sobre els grups d'aliments, els nutrients i els àpats equilibrats, així com la manera de repartir els grups d'aliments al llarg del dia.

També parlem sobre les dietes i els productes dietètics, les conseqüències d'una mala alimentació, entre altres.

La part pràctica gira entorn als problemes alimentaris en el TEA i tindrà dues parts:

PART 1:

  • Selectivitat alimentaria
  • Problemes sensorials
  • Problemes Gastrointestinals i de salut
  • Altres: fàrmacs
  • Anem a la pràctica: Identificació dels propis problemes a nivell alimentari

PART 2:

  • Análisis de la propia alimentació 
    • Quins grups d'aliments tinc coberts
    • Aliments que consumeixo dins de cada grup
  • Creació d'un menú pas a pas a partir de la informació recollida i tenint en compte els meus problemes alimentaris
  • Aliments a l'abast, fàcils de cuinar (que necessitin un procés mínim de cuinat), saludables i que pugui acceptar en la meva dieta. 

Activitat emmarcada dins el Projecte Rumbo. Pròximament, anunciarem altres cursos dirigits a persones amb autisme/autistes i familiars, dins aquest conjunt de sessions d'empoderament. 

Horaris:
00:00--00:00
Idioma:
Català
Formadors
Patrícia Esteban

Doctora en l'alimentació en els Trastorns del Desenvolupament, especialment en el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) per la Universitat Rovira i Virgili.

Graduada en Nutrició Humana i Dietètica, i Màster Universitari en Nutrició Clínica i Metabolisme, en especialització en Nutrició Clínica, per la Universitat Rovira i Virgili.

Ha participat en varis projectes d’investigació sobre el TEA, relacionats amb els trastorns alimentaris i nutricionals, l’antropometria en la població infantil i primària amb TEA, publicats en revistes científiques internacionals; els resultats de les seves investigacions han estat presentats en congressos internacionals de psicologia, nutrició i salut pública.

Com a docent, ha impartit cursos sobre alimentació i nutrició a nivell universitari en els Graus d’Educació Infantil i Doble titulació d’Educació.

En relació a l'alimentació en el TEA, ve realitzant activitats formatives i assessorament clínic a professionals, famílies, col·legis, menjadors escolars, al propi col·lectiu TEA i a entitats relacionades; també per a pediatres dels Col·legis de Metges de Lleida i de Reus, i a nivell nacional i internacional, en concret a diferents països d’Amèrica Llatina i a Nova Zelanda

Més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text